Dahi kafalar
New member
Manchester merkezli bir uzman olan Dr. Mumaz Patel, Lancashire'da doğdu.
Yeni Delhi:
Hint Doktor Mumtaz Patel, Kraliyet Doktorlar Koleji (RCP) 123. Başkanı seçildi. Dünya çapında 40.000 üye ile şimdi İngiliz Tıbbi Üyelik Örgütü'nün lideri olacak.
Patel, prestijli pozisyona ve 16. yüzyıldan beri beşinci kadına başkanlık eden ilk Hint-Asyalı Müslüman başkanıdır.
Dedi ki: “Başkan olarak, RCP'yi olabileceği en iyi organizasyon olarak yöneteceğim ve hastalarımıza mümkün olan en iyi sağlık hizmetlerini sağlamak için üyelerimizi destekleyeceğim. Tutku, bağlılık, vizyon, değer yönelimleri ve RCP deneyiminde 20 yıldan fazla deneyim getireceğim.”
Dr. Mumaz Patel kimdir?
Yeni Delhi:
Hint Doktor Mumtaz Patel, Kraliyet Doktorlar Koleji (RCP) 123. Başkanı seçildi. Dünya çapında 40.000 üye ile şimdi İngiliz Tıbbi Üyelik Örgütü'nün lideri olacak.
Patel, prestijli pozisyona ve 16. yüzyıldan beri beşinci kadına başkanlık eden ilk Hint-Asyalı Müslüman başkanıdır.
Dedi ki: “Başkan olarak, RCP'yi olabileceği en iyi organizasyon olarak yöneteceğim ve hastalarımıza mümkün olan en iyi sağlık hizmetlerini sağlamak için üyelerimizi destekleyeceğim. Tutku, bağlılık, vizyon, değer yönelimleri ve RCP deneyiminde 20 yıldan fazla deneyim getireceğim.”
Dr. Mumaz Patel kimdir?
- Manchester merkezli bir uzman olan Dr. Mumaz Patel, Hintli göçmenlerin oğlu olarak Lancashire'da doğdu. 1996 yılında Manchester Üniversitesi'nde ilaç tamamladı ve 2006 yılında doktorasını aldı.
- 2007 yılında Manchester Üniversitesi hastaneleri tarafından danışman -tekikolog olarak durduruldu. 2011 yılında FRCP'sini kazandıktan sonra 2014 yılında Tıp Eğitiminde MSC'yi aldı.
- O zamandan beri, 2016 yılında lisansüstü -ilişkilendirme Dean olarak atandığından beri Kuzeybatı'daki çeşitli güvenlerin ve okulların eğitim yönetiminden sorumludur. Dr. Patel, NIHR akademik programını bölgesel bir lider olarak denetlemektedir.
- 2018 yılında Liverpool Üniversitesi'nde İlerleme ve Davranış Direktörü olarak da atandı. Alana katkılarınız, lupus nefritinin genetiği ve sistemik lupus eritematasisinin patofizyolojisi ile ilgili araştırmalar bulunmaktadır.
- Böbrek Eğitim Programı Direktörü, RCP Bölge Danışmanı, Kalite Klinik Lideri, JRCPTB (2016-2020) ve RCP Küresel Başkan Yardımcısı (2020-2023) idi.
- 2024'te Global Women In Healthcare Ödülleri'nden Üstün Lider Ödülü aldı. Haziran 2024'ten beri başkan olarak çalışmakta ve RCP için Eğitim ve Eğitim ve Kıdemli Sansür Başkan Yardımcısı'nın pozisyonlarını düzenlemektedir.
- Dr. Mumaz Patel değerlendirme, zorluklarda doktorlar, eğitimde adalet ve farklılaşma ile ilgili ilgi alanları vardır. Ulusal ve uluslararası konferanslarda sunumları sürdürdü ve tıbbi eğitim için dergilerde büyük ölçüde yayınladı.
- Nitelikli bir adım test cihazı olarak değerlendirmeye aktif olarak katıldı ve hem Almanya'da hem de yurtdışında bir dizi liderlik ve eğitim programı yarattı ve sundu.