Dünya liderleri Trump'ı neredeyse yaklaşan zaferinden dolayı tebrik etmeye başladı

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Volodimir Zelenskiy, Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky Çarşamba günü Donald Trump'ı resmi onay bekleyen “etkileyici zaferinden” dolayı tebrik etti ve başkanlığının “Ukrayna'da adil bir barışa” yol açacağını umduğunu söyledi.

Zelensky, sosyal ağlarında yayınladığı açıklamada, “Uluslararası ilişkilerde Başkan Trump'ın 'güç yoluyla barış' yaklaşımını takdir ediyorum. Ukrayna'ya adil bir barışı getirebilecek prensip tam olarak budur.” dedi.

Mark Rutte, NATO

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, bu Çarşamba günü ABD'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarına liderlik eden Donald Trump'ı tebrik etti ve Beyaz Saray'a dönüşünün İttifak'ın “güçlü” kalmasına yardımcı olacağını söyledi.

Mark Rutte yaptığı açıklamada, “Onun liderliği bir kez daha İttifakımızı güçlü tutmanın temel unsuru olacak. Barışı ilerletmek için onunla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Emmanuel Macron, Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu çarşamba günü “Başkan Donald Trump”ı tebrik ederek, ABD seçimlerinin önde gelen adayıyla “saygı ve hırsla” çalışmaya istekli olduğunu belirtti.

Trump'ın ilk döneminde iktidara gelmesiyle aynı zamana denk gelen Fransız devlet başkanı, sosyal ağ X'te “Kendi inançlarıyla ve benim inançlarımla. Saygı ve hırsla. Daha fazla barış ve refah için” diye ekledi.

Fransız hükümet sözcüsü Maud Bregeon, savunma ve karbondan arındırma gibi sektörlere atıfta bulunarak, kodaman'ın ABD'deki zaferiyle birlikte Avrupa'nın “kaderinin dizginlerini eline alması gerektiğini” söyledi.