Harshita Brella kocası tarafından nasıl öldürüldü?

Dahi kafalar

New member
Yeni Delhi:

11 Kasım sabahı, Londra'nın doğusundaki Ilford'da polis, Brisbane Yolu üzerinde park edilmiş gümüş rengi bir Vauxhall Corsa'nın bagajında bir ceset buldu. Cesedin, Delhi'de doğan ve geçen yıl Ağustos ayında Pankaj Lamba ile evlendikten sonra bu yıl Nisan ayında İngiltere'ye taşınan Hintli kadın olan 24 yaşındaki Harshita Brella'ya ait olduğu belirlendi. Günler önce Northamptonshire'daki evinde ortadan kaybolmuştu. Cesede yapılan otopside boğulduğu belirlendi.

Polise göre Harshita muhtemelen suçtan hemen sonra ülkeden kaçtığı iddia edilen kocası Pankaj (23) tarafından öldürüldü. Harshita'nın arabanın bagajında saklanan cesedi, terk edilmeden önce 145 kilometre güneydeki Ilford'a nakledildi.

Northampton Polisi, “Araştırmalarımız Harshita'nın bu ayın başlarında Northamptonshire'da kocası Pankaj Lamba tarafından öldürüldüğünü gösteriyor” dedi.

OKUMAK | İngiliz polisi, arabada öldürülmüş halde bulunan kadının Hindistan doğumlu kocasının peşinde

“Lamba'nın Harshita'nın cesedini arabayla Northamptonshire'dan Ilford'a (doğu Londra) taşıdığından şüpheleniyoruz. Artık ülkeden kaçtığına inanıyoruz… 60'tan fazla müfettiş dava üzerinde çalışıyor ve evden eve soruşturmalar, mülk aramaları, CCTV ve ANPR (otomatik plaka tanıma), dahil olmak üzere çok sayıda soruşturmayı takip etmeye devam ediyor. Açıklamaların devam ettiği belirtildi.

Harshita'dan en son 10 Kasım akşamı ailesine akşam yemeği hazırladığını ve kocasının dönmesini beklediğini söylediğinde haber alınmıştı. Telefonunun iki gün boyunca kapalı kalmasıyla endişeler arttı ve ailesi 13 Kasım'da Northamptonshire Polisi ile iletişime geçti. Skegness Walk'taki evini ziyaret eden memurlar, ondan hiçbir iz bulamadı ve soruşturma başlattı.

Ertesi gün, 14 Kasım'ın erken saatlerinde cesedi Ilford'da bulundu. O zamana kadar Pankaj ortadan kaybolmuş, yetkililerden kaçmış ve uluslararası bir insan avını ateşlemişti.

OKUMAK | İngiliz arabasının bagajında ölü bulunan Hint asıllı kadının ailesi adalet istedi

Cinayet soruşturması, Harshita'nın geçmişte aile içi şiddet mağduru olduğunu ortaya çıkardı. Eylül ayında, istismar olaylarının ardından kendisine kocasına karşı Aile İçi Şiddetten Koruma Kararı (DVPO) verildi. Ancak yasal önlemlere rağmen tehdit devam etti.

Komşular, ölümlerinden önceki günlerde çiftin evinde tartışmalar duyduğunu bildirdi. İçlerinden biri, bir kadının “korkmuş gibi göründüğü” özellikle yoğun bir yüzleşmeyi hatırladı.

Harshita'nın Delhi'de yaşayan ailesi, medya röportajlarında acılarını anlattı. Babası Satbir Brella onu basit, kararlı, öğretmen olma arzusu taşıyan bir genç kadın olarak tanımladı. Pankaj ile görücü usulü evlendikten sonra Nisan ayında İngiltere'ye taşındı. Harshita'nın kız kardeşi Sonia Dabas'a göre Harshita bir depoda çalışıyordu ve Pankaj Londra'da öğrenciydi.

BBC'nin aktardığına göre Harshita'nın babası Satbir Brella, “Damadımın adalete teslim edilmesini ve kızımın naaşının eve getirilmesini istiyorum” dedi.

“O benim bir parçamdı ve ben de onun bir parçasıydım. Artık hayatta onsuz hiçbir şey yapamayacağımı hissediyorum” diyen Sonia, Harshita'nın daha önce Pankaj'ın saldırısına uğradıktan sonra evinden kaçtığını ancak geri döndüğünü ekledi. evliliği kurtarmayı umuyordu.

Aileye göre Pankaj, Harshita'nın annesiyle çok sık konuştuğundan veya yemekleri zamanında hazırlamadığından şikayetçiydi. Ağustos ayında Harshita babasını aradı ve Pankaj'ın şiddet içeren davranışları nedeniyle kaçtığını söyledi.

Polis tarafından yayınlanan CCTV görüntüleri, müfettişlerin Harshita'nın cesedini taşımak için kullanıldığına inandıkları gümüş Vauxhall Corsa'yı gösteriyor. Ancak Pankaj'ın nerede olduğu bilinmiyor. Polis, Pankaj'ın görüldüğüne veya cinayet sırasında Corby ve Ilford'da herhangi bir şüpheli faaliyete ilişkin her türlü bilgi için halka çağrıda bulundu.