İyi Bir Tartışmanın Armağanı

Dahi kafalar

New member
Bu haber bülteni, Times Opinion’un Tatil Verme Rehberi 2021’in bir parçasıdır. Katie Kingsbury’den not , The New York Times’ın Opinion editörü.

Size, inandığım ve katkıda bulunduğum bir dava olan Ulusal Kentsel Münazara Ligleri Birliği’nden (NAUDL) bahsetmek istiyorum.

Her şeyi takip etmekte zorlanan huysuz ve kayıtsız bir ergendim. Bu, lisedeki ilk yılımda bir münazara toplantısına girene kadar kronik bir durum gibi geldi. Ekip, kasabamızdaki tüm kitap kurdu, biraz nihilist çocuklar için bir mıknatıs görevi gördü. Karanfil içen 16 yaşındaki bir çocuğun bir plak dükkanının önünde durup Swarthmore’a kabul denemesi üzerinde sessizce çalışırken anarşizmin ve uyuşturucunun yasallaştırılmasının yararları hakkında çok hızlı bir şekilde konuştuğunu hayal edebiliyorsanız, fikri anlıyorsunuzdur. Bu çocukların pek havalı olduğunu düşünmedim ama en azından sosyal beklentilerim için en iyi senaryo gibi göründüler, bu yüzden kendimi aktiviteye verdim.

Münazara turlarını kaybetmeyi gerçekten sevmediğimi çabucak keşfettim, bu da bana bir şeyi iyi yapmaya çalışma motivasyonunu verdi. Çok fazla araştırma ve düşünmeden kazanamazdım.

Tartışma, Michel Foucault’dan Charles Krauthammer’a ve eleştirel ırk teorisinin yazarlarına kadar geniş bir yazar yelpazesini ilk okuduğum yerdi. Bugünkü işim, en iyi durumdayken, hala hem yapıyı hem de tartışmada bulduğum özgürlüğü yansıtıyor. Argümanları kanıtlarla nasıl destekleyeceğimi, birinin konuşmayı saptırmaya veya yanlış yönlendirmeye çalıştığını nasıl anlayacağımı ve kendi ayaklarım üzerinde nasıl düşüneceğimi öğrendim.

Ancak, yalnızca başarılı bir ekibi olan, iyi finanse edilen bir devlet lisesine gitme şansım olduğu için tartışmalara maruz kaldım. Bu bültenin ilk baskısında yazdığım gibi, tartışma, on yıllardır Dallas’taki St. Mark’s Texas School, Nashville’deki Montgomery Bell Academy, Oakland’daki The College Preparatory School gibi ülkedeki en ayrıcalıklı özel okullar tarafından yönetildi. , California ve Washington DC’deki Georgetown Day School Münazarada üstün olan devlet okulları genellikle Boston, Chicago ve New York şehrinin zengin banliyölerindedir. Tartışma pahalı olabilir: Bu en iyi okullardaki ebeveynler, turnuvalara seyahat etmek için para ödüyor ve çocuklarını, yılın konusuna hazırlanmaları için pahalı yaz enstitülerine gönderiyor.

Kentsel Münazara Ligleri (UDL’ler), tartışmada uzun süredir devam eden eşitsizlikleri ele almak için oluşturuldu. İlk UDL, 1985 yılında Emory Üniversitesi’ndeki tartışmacıların yardımıyla Atlanta Devlet Okulları bölgesinde kuruldu. Sonraki on yılda, 3.000’den fazla öğrenciyi tartışmaya dahil ettiler. Bugün ülke çapında 22 şehirde takımlar düzenleyen, öğrencilere koçluk yapan ve onları turnuvalara götüren UDL programları var. Aksi takdirde, katılımcıların çoğu, yararlanmaya devam ettiğim tüm ödülleri toplamak için erişime, kaynaklara veya talimata sahip olmayacaktı.

Bu programlar son iki yılda mücadele etti. Ulusal Konuşma ve Münazara Derneği’nin genel müdürü Scott Wunn, salgınla birlikte lise konuşmalarına ve münazaralarına katılımın en az yüzde 25 düştüğünü söyledi. NAUDL’nin yönetici direktörü Rhonda Haynes’e göre, salgın öncesi seviyelerle karşılaştırıldığında, çoğunlukla azınlık grubu çocuklara hitap eden Kentsel Münazara Liglerine katılım yaklaşık yüzde 50 düştü.

Peki bu boşluğu nasıl açıklayacağız? UDL ekiplerine sahip okulların karşılaştığı zorluklar, ülke genelindeki diğer devlet okullarının karşılaştığı zorluklardan farklı değildir. Zoom okul yılı boyunca işe alım neredeyse imkansızdı. Liseye münazara ekibine katılma planıyla başlayan öğrenciler var, ancak bir toplantıya bir hevesle – belki bir arkadaşı gittiği için veya hatta bedava pizza olduğu için – giden ve sonra aşık olan çok daha fazla öğrenci var. aktivite ile.

Bu yıl, turnuvaların çevrimiçi ortama taşındığı üçüncü öğretim yılı olacak, bu çok daha az eğlenceli, özellikle de hafta sonları evden çıkmak için bir bahane arıyorsanız. Ve çoğu yerde tutkulu öğretmenler olan ve sınıflarında karşılaştıkları gelecek vaat eden çocukları işe alan münazara koçları, öğrencilerle bir ekran aracılığıyla bağlantı kurmakta çok daha zorlanır.

UDL okullarında bu sorunlar daha da kötüdür. Örneğin, yakın zamanda okulların yılın geri kalanında her Cuma günü kapatıldığı Detroit gibi bir şehirde pandeminin büyütülmüş etkileri, münazara koçlarının işlerini yapmalarını zorlaştırdı. Detroit Devlet Okulları Topluluk Bölgesi hakkında yakın tarihli bir rapor, ortalama katılım oranının 2018-19’da yüzde 82’den 2020-21’de yüzde 68’e düştüğünü buldu. Ailelerin yüzde otuz dördünde “Kovid-19’dan hastalanan veya ölen bir aile üyesi” vardı ve ebeveynlerin yüzde 38’i “bilgisayar sorunlarının” çocuklarının okula gitmesini zorlaştırdığını söyledi. Bir çocuğun tartışmada rekabet etmesi gereken şeyleri – okul sonrası ulaşım, araştırma veritabanlarına ve güvenilir internete erişim ve artık çevrimiçi hale gelen uzun ve yoğun bir rekabetten geçmek için teknoloji – düşündüğünüzde, boşluk açılmaya başlar. çok daha mantıklı.

Bu sorunlar, federal, eyalet ve yerel yönetimlerin tüm dikkatini gerektiren anlamlı bir müdahale olmadan daha da kötüleşecektir. Ancak kişisel düzeyde, NAUDL’ye veya yerel UDL bölümlerinden herhangi birine yapılacak bir katkı, daha fazla çocuğa tartışmanın öğrettiği tüm hayati becerileri öğrenme fırsatı vermeye yardımcı olacaktır.

Geri bildiriminiz var mı? kang-newsletter@nytimes adresine bir not gönderin. com.

Opinion ve The New York Times Magazine yazarlarından Jay Caspian Kang (@jaycaspiankang), “The Loneliest Americans”ın yazarıdır. ”

Bu haber bülteninin bir parçasıdır Times Opinion’un Tatil Verme Rehberi 2021 . Yazarın adı geçen kuruluşla doğrudan bir bağlantısı yoktur. Times Opinion’s Giving Guide 2021’de bahsedilen herhangi bir kuruluşla ilgileniyorsanız, lütfen doğrudan web sitesine gidin. Ne yazarlar ne de The Times, gruplarla ilgili soruları yanıtlayamaz veya bağışları kolaylaştıramaz.