Kamala Harris, seçilmiş makamdaki Hintli Amerikalıların sayısının nüfuslarını yansıtmadığını söyledi

Dahi kafalar

New member
Kamala Harris, etnik azınlık üyelerini giderek daha fazla seçilmiş göreve aday olmaya çağırdı.

Washington:

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Çarşamba günü yaptığı açıklamada, seçilmiş görevdeki Hintli Amerikalıların sayısının artan nüfuslarını yansıtmadığını söyleyerek, etnik azınlık üyelerini seçilmiş görev için adaylıklarını artırmaya çağırdı.

Hem Hint hem de Afrika kökenli olan Harris, ülke genelinde seçilmiş makamlara aday olan Hintli Amerikalıları destekleyen ve finanse eden Demokrat Partili bir düşünce kuruluşu olan Indian American Impact'in yıllık zirvesi olan “Desis Decide”da konuştu.

“Yıllar geçtikçe Hintli Amerikalıların görev için oy verme sürecine çok daha fazla katıldığını gördük. Ancak rakamlar hâlâ artan nüfusun büyüklüğünü yansıtmıyor,” diyen ilk Hintli Amerikalı, Afrikalı Amerikalı ve ABD'nin seçilmiş kadın başkan yardımcısı Harris, Hint Amerikan Ulusal Başkenti'nde dolu bir salonda konuştu.

Şu anda Kongre'nin seçilmiş beş Hintli-Amerikalı üyesi var – Dr. Ami Bera, Raja Krishnamoorthi, Ro Khanna, Pramila Jayapal ve Shri Thanedar. Impact, Kongre'deki Hint-Amerikan gücünün 2024'te 10 üyeye çıkmasını bekliyordu.

Impact'e göre, yakın çekişmeli bir başkanlık yarışında, ikinci en büyük göçmen topluluğu ve birçok eyalette en hızlı büyüyen Hintli Amerikalı seçmenler, ülke çapındaki önemli seçimlerde belirleyici bir zafer marjı sağlayabilir.

Harris açılış konuşmasında Impact tarafından yapılan çalışmanın olağanüstü olduğunu söyledi ve düşünce kuruluşu ve üyelerinin yalnızca topluluk üyelerini değil aynı zamanda Georgia gibi eyaletlerde senatörleri seçmedeki rolünü övdü.

“Gerçekten olağanüstü. Harris, “Elbette kuruluşa temsil ettiği her şey ve her şey için teşekkür etmek için uğramak istedim, ama aynı zamanda özellikle göreve aday olan veya aday olmak isteyenlere aday olmaları gerektiğini söylemek istedim” dedi. söz konusu.

“Yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. Ülke olarak hâlâ yapmamız gereken çok şey var ve burada birlikte olmamızın nedeni olan hepimizin yaptığı işlerin çoğu Amerika'nın vaadine olan inancımıza dayanıyor. Ve şunu söylemeliyim ki, ben Amerika'nın vaadinin ampirik kanıtıyım” dedi başkan yardımcısı.

“Altı ay sonra yaklaşan bu seçimin hepimiz için bir soru işareti oluşturduğunu düşünüyorum. Yani nasıl bir dünyada, nasıl bir ülkede yaşamak istiyoruz? Ve bu soruyu yanıtlamanın bir yolu, bu seçimlerin sonucunun temelde önemli olduğunu bilerek göreve aday olmak ve seçimlerde oy kullanmaktır.” diyen Harris, izleyicilerden göreve aday olacaklarsa veya aday olmayı planlıyorlarsa ellerini kaldırmalarını istedi. .

“Olacak olan, hepimizin başına geldiği gibi, kendinizi her zaman size benzeyen, yaşam deneyimine sahip tek kişinin siz olduğunuz mekanlarda bulacaksınız. O zaman hepinize şunu söylüyorum: Bu odaya bakın ve bu görüntüye tutunun. Ve unutmayın, bu alanlara girdiğinizde, kendinizi bu durumların içinde bulduğunuzda, yalnız olmadığınızı unutmayın. Hepimiz seninleyiz. “Bunu aklında tutmalısın” dedi.

Bu vesileyle konuşan Impact'in kurucu ortağı ve saymanı Deepak Raj, Harris'in sekiz yıl önce kuruluşunda etkili olduğunu söyledi.

“Zamanla bu organizasyon için inanılmaz bir lider oldu. Raj, 2018'deki ilk zirveye geldi ve yine burada” dedi.

Raj, Harris'in yalnızca ilk kadın değil, aynı zamanda ABD'nin başkan yardımcılığına seçilen ilk Güney Asyalı-Hintli Amerikalı olduğunu söyledi.

“Onun hepimiz için inanılmaz bir rol model olduğunu düşünüyorum. Kadınların, göçmenlerin ve azınlıkların önünü açtı ve hepimiz için gerçek bir kahraman ve ilham kaynağı” dedi.

Raj, “Bence onun başarısı ve başardıkları, kamu görevi ve toplum olarak hep birlikte mücadele edersek parlak bir geleceğe sahip olacağımız konusunda bize umut ve güven veriyor” dedi.

Başkan yardımcısı sahneye çıktığında bazıları kısaca “Dört yıl daha” diye bağırdı. Ancak bir kişi, görünüşe göre Gazze'deki savaşa atıfta bulunarak “Yazıklar olsun sana!” diye bağırdı ancak bu netlik kazanmadı. Protestocular kısa sürede odadan çıkarıldı.

Harris ayrıca annesinin 19 yaşındayken Hindistan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne geldiğini ve Berkeley'de sivil haklar için yürüdüğünü anlattı.

Büyürken iki yılda bir Hindistan'ı ziyaret edeceğini ve büyükbabasının onu sabah yürüyüşlerine çıkaracağını söyledi. “Ve genç bir kız olarak onun doğruyu ve adaleti savunmanın önemini tartıştığını duyduğumu hatırlıyorum” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)