Kanada'ya rapor veren Hintli öğrenci

Dahi kafalar

New member
Yeni Delhi:

ABD'deki 37 yaşındaki Hintli doktora öğrencisi Ranjini Srinivasan, öğrenci vizesinin “terör sempatizanları” iptal edildiği iddia edildikten sonra bugünkü çilesine açıldıktan sonra Kanada'ya bildirdi. Hatta ünlü Columbia Üniversitesi Alma Mater tarafından “aldatıldığını” söyledi.

Bayan Srinivasan, Filistin bölgesinde kanıtlanmış bir terör örgütü olan Hamas'ın destekçisi ve sempatizanı olmakla suçlandı. Doktorasını kamu planlamasında yaptı ve Trump hükümeti Hamas ile yayılma ve yönelime katıldığı iddiasıyla öğrenci vizesini iptal ettiğinde doktora tezini yapmak üzereydi.

Öğrenci vizesi Aralık ayında yenilendi – Trump'ın Beyaz Saray'daki açılışından sadece bir ay önce. Şimdi Columbia Üniversitesi'ne çağrısını dikkate almasını ve kaydını yeniden sunmasını umuyor. Ancak şu ana kadar vurduğu tedavi için Columbia tarafından açıklandığını düşünüyor.

“Columbia Üniversitesi'nde beş yıl geçirdim, haftada 100 saat bilmiyorum. Kurumun beni hayal kırıklığına uğratmasını hiç beklemiyordum. Ama bunu yaptı,” dedi Al Jazara ile yaptığı röportajda.

Bayan Srinivasan, Columbia Üniversitesi'nde Fulbright alıcısıydı.

“Umarım Columbia duyularına girer ve tekrar kullanılacaktır,” dedi, küresel itibarın bir kurumunun adalet ve adaletini umarak. Tüm akademik sunumunu yaptığını ve doktorasını tamamlamak için üniversitenin tüm gereksinimlerini karşıladığını söyledi. Şimdi sadece kurumun ona suçunu vermesi bir formalite.

“Doktora için tüm gereksinimler tamamlandı ve geriye her ne olursa olsun, ABD'de bile olmam gerekmiyor,” dedi ve “Columbia'ya hitap etmeye çalışıyorum”, böylece parçalarını yapacaklar.

Çile ve kaçış

Bayan Srinivasan çilesi hakkında konuştuğunda, 5 Mart'ta Chennai'deki ABD konsolosluğundan nasıl bir e -mail aldığını hatırladı ve burada öğrenci vizesinin süresiz olarak iptal edildiği tespit edildi. Columbia'daki memurlarla ve doktora tezleriyle temasa geçerek ne olduğunu hala anlamaya çalıştığından birkaç saat içinde, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Yetkililerinden ajanlar, onları ülkeden sınır dışı etmek için onları yakalamak için kapılarının önünde ortaya çıktı. Kapıya cevap vermedi.

Ertesi akşam, evde olmadığı zaman, ajanlar geri döndü ve onu sordu. Oda arkadaşınız onlarla uğraşmak zorunda kaldı. Saatler sonra, başka bir Columbia öğrencisi Mahmud Khalil kampüste tutuklandı ve bu da öğrenciler ve yetkililer arasında huzursuzluğa yol açtı.

Şimdi tutuklandığından korkan Bayan Srinivasan, belgeleri, gerekli ve bazı değer unsurları ile bir çanta ile kaçmayı başardı. Ajanlar kaçarken sürekli peşindeydi. 11 Mart'ta, büyümeden sonra, bir şekilde New York'tan Kanada'ya bir uçuşta uçmayı başardı ve burada kurtarmaya gelen akrabaları ve arkadaşlarıyla üssüne dokundu. New York'taki Laguardia Havaalanı'ndan CCTV film malzemesi, eşyalarıyla bir çanta sürüklediğini gösterdi. Film materyali sosyal medyada yaygındı.

Bayan Srinivasan, Amerika Birleşik Devletleri'nde tutuklanmaktan nasıl korktuğunu hatırladı. Dört gün sonra, ABD Vatan Bakanlığı sekreteri Kristi Noem, X'teki bir yazıda Bayan Srinivasan'ı aradı.

Columbia Üniversitesi olayı hakkında hala bir kelime yoktu. Bu konudaki standınız bilinmiyor. Bu rapor sırasında bile, Columbia Üniversitesi resmi bir açıklama yapmadı. Kurumun konuyu araştırıp araştırmadığı ve adil bir şekilde ele alıp almadığı bilinmemektedir.

Ayrıca, sadece İsrail-Filistin sorunlarına ilişkin siyasi görüşlerine yönelik olup olmadığı veya kendisine karşı ortaya çıkan suçlamalar için herhangi bir şekilde dahil olup olmadığı da açık değil. Columbia'nın bir öğrencisi olarak, kurumla siyasi görüşleri hakkında konuşmasını yasaklayan bir anlaşma yapıp yapmadığı da bilinmemektedir.

Her ne kadar ABD hükümeti buna “terör sempatizanı” olarak atıfta bulunmasına rağmen, aktif olarak dahil olduğuna dair hiçbir kanıt ve iddianamenin nedenleri açıklığa kavuşturulmadı. “Korkarım ki, düşük seviyede siyasi konuşmanın bile – Abyss'te olduğu gibi, sosyal medya – birisinin onu terörist sempatizan olarak adlandırdığı ve onu tam anlamıyla hayatı ve güvenliği için yaptığı bu distopik kabus olabileceğinden korkuyorum.” Dedi.

Şu anda Kanada'da bulunan Bayan Srinivasan, şimdi belirsizlik ve umutla yaşıyor.