Leo XIV, ilk Pazar mesajında Ukrayna ve Gazze'de barış çağırıyor

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Bir zamanlar kardinal Robert Francis Prevost, binlerce sadıktan önce Regina Coeli duası vesilesiyle Perşembe günü 267. Sumo Pontiff olarak seçilmesinden bu yana San Pedro Bazilikası'nın balkonunda ikinci görünümünü yaptı.

“Papa Francis'in birkaç kez teyit ettiği gibi, parçalanmış bir Üçüncü Dünya Savaşı'nın dramatik mevcut senaryosunda, dünyanın en iyilerine de gidiyorum, her zaman hediyeyi tekrar ediyorum: Bir daha asla savaş!” Dua ettikten sonra dedi.

“Süreklilik”

Kalabalık arasında, arkadaşı olan merhum Arjantinli Pontiff'in tabutundan önce toplama protokolünü kırdıktan sonra dünyada ünlü olan Fransız rahibesi Sor Geneviève vardı.

Dinler, Conclave'in sonucunu ve yepyeni Pontiff, 69'un ilk mesajını memnuniyetle karşıladı. “Bu Francisco'nun sürekliliği” dedi AFP'ye.

Kardinaller ve uzmanlar, mezarı Cumartesi günü ziyaret eden Francisco'nun kalıbında Leo XIV'e geliyor. Yoksullara ve dezavantajlı olanlara olan bağlılıklarını ve Roma'ya uzaktaki kilisenin alanlarına odaklandıklarını vurgularlar.

Aynı zamanda ilk Augustinian Papa'yı Arjantin Cizviti dürtüselden daha ılımlı olarak görüyorlar.

“Gerçek Barış”

Ancak selefi gibi Leo Xiv, ilk Pazar namazında Ukrayna ve Gazze'de barış çağırdı.

Papa, “Kalbimde sevgili Ukrayna halkının acılarını, mümkün olan en kısa sürede gerçek, adil ve kalıcı bir barış elde etmek için mümkün olan her şeyi yapmak için taşıyorum.” Dedi.

Mesaj, Rus cumhurbaşkanı Vladimir Putin'den kısa bir süre sonra, Ukrayna çifti Volodimir Zelenski için “olumlu bir sinyal” olan Ukrayna ile İstanbul'da doğrudan müzakereler önerdi.

Pontiff ayrıca “Gazze Şeridi'nde olanlardan derinden üzüldüğüne” ve “acil ateşin durdurulması”, “sivil nüfusa insani yardım” ve “tüm rehinelerin” kurtuluşunu istediğine dikkat çekti.