Ne yazık ki, gazete bugün dışarıda olmalı

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Fark etmeye devam ettiğim bir gözlem var. Birçok şirket bunları Scrum'da (veya en azından bunun için düşündükleri) uyguluyor ve bu süre zarfında Dailys olarak adlandırılan günlük toplantılar yapıyorlar. Dürüst olmak gerekirse, Dailys'i üretken veya hatta yararlı olarak bulacağım bir şirketle henüz tanışmadığımı itiraf ediyorum. Bunun yerine, çoğunlukla tam tersi bir görüşe sahiptim: Dailys sıkıcı ve verimsizdi ve bence tamamen gereksizdi.

Golo Roden, yerel web GmbH'nin kurucusu ve CTO'sudur. Olaylara ve hizmetlere dayalı olarak dağıtılmış mimarilere özellikle dikkat ederek web ve bulut uygulamalarının ve arıların anlayışı ve geliştirilmesi ile ilgilidir. Yol gösterici ilkesi, yazılımın gelişiminin kendi başına bir son olmaması, ancak her zaman aşağıda bir profesyonellik izlemesi gerektiğidir.

Açıkçası, kendimi bir şeylerin bir ölçüsü olarak temsil etmek istemiyorum, ancak içten birçok şirketi gerçekten gördükten sonra, bir yandan günlük toplantı kavramının bir yandan yaygın göründüğünü fark ettim, ancak diğer yandan, uygulama genellikle iyi bir izlenim bırakmıyor. Görünüşe göre burada konuşmanız gereken bir sorun var. Neden: Dailys neden bu kadar sık bir felaket? Neden yine de gerçekleştiriliyorlar? Ve onları geliştirmek için fırsatlar var mı? Bu makaleye tüm bu soruları girmek istiyorum.

Dailys fikrinde

Kendinize günlük bir toplantı için orijinal fikrin nereden geldiğini sorarsanız, birçok geliştirici muhtemelen bunun bir scrum kavramı olduğunu cevaplayacaktır. Dailys'in fikrinin gerçekten Scrum için icat edilip edilmediğini veya Scrum'un fikri sadece popüler hale getirip getirmediğini bilmiyorum, ancak Scrum'un yayılması ile Dailys'in uygulanması arasında bir bağlantı olduğu kesinlikle söylenebilir.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube videosu her zaman yüklenir

YouTube videosu artık yüklüyor

Bugün her gün yok …

Ortaya çıkan soru: Gazete nedir? Gazeteyi “ekibin kısa günlük toplantısı” olarak tanımlayan Scrum-Master.de web sitesi de dahil olmak üzere bazı kaynaklara danıştım. Buna karşılık, resmi Fray rehberi “durum” kelimesinden bahsetmez, ancak gazeteyi Scrum ekibinin 15 dakikalık bir toplantısı olarak tanımlar. Amaç, Sprint'in amacı ile ilgili ilerleme hakkında bir fikir edinmek ve birikimini gelecekteki sprintler için yeni bilgilere dayanarak uyarlamaktır. “Durum” terimi orada açıkça kullanılmasa bile, soru esasen: “İlerleme ne olacak?”

Hedef grup

Bence sorunlar başlıyor. Bu iki tanımı bir başlangıç noktası olarak kabul edersek, soru ortaya çıkıyor: Aslında böyle bir gazeteye kim katılıyor? Her iki durumda da cevap oldukça açıktır: “ekip” veya “Scrum Team”. Sadece, Scrum ekibi nedir? Ürünün yaratılması için gerekli olan ve bilinçli olarak çeşitli disiplinlerden oluşan bir grup insandır – kalkınmadan tasarım ve pazarlamaya, planlama ve organizasyona kadar. Resmi Fray Rehberine göre, bu ekip açıkça ürün sahibinin ve yıpranmanın rollerini içerir.

Tabii ki, bu şirketinizde şimdiye kadar tanıştığından farklı yapılabilir. Aslında sprint'in ilk planlamasına katılmak ve daha sonra incelemeyi gerçekleştirmek için ürün sahibinin rolü ile sınırlı olabilirsiniz. Ancak çoğu durumda, ürünün sahibi, projelerin nasıl ve nasıl ilerlediği üzerinde kimin çalıştığını bulmakla çok ilgileniyor. Bu o kadar uzakta ki, ürünün sahibinin bu sorusu genellikle günün itici gücüdür. Yukarıda belirtildiği gibi, sizin için farklı olabilir, sadece burada deneyimlerimden bahsediyorum.

Sadece 15 dakika …

Temel sorun, gazetenin bu şekilde, esas olarak ürünün sahibi için bir devlet toplantısı haline gelmesidir. Takım üyelerini göz seviyesinde değiştirmek yerine, genellikle daha yüksek veya gerçek bir gerarchy ilişkisi vardır. Bir ekibin Scrum'un tanımına göre 7 +/- 2 üye içermesi gerektiğini düşünürsek, bir toplantı saatte sadece 15 dakika sürebilir. Ancak gerçekte, tamamen etkili bir şekilde, 7 ekip üyesine toplam 105 dakikalık çalışma saati yatırıldı – günde neredeyse iki saat.

Hesaplarsa, haftada yaklaşık 10 saat ve sadece gazeteler için harcanan ayda yaklaşık 40 saat ekler. Bu, Dailys'in her ay bir haftalık kişinin işgücünü kaybettiği anlamına gelir. Bence, bu basit bir statü toplantısı için orantısız olarak yüksek. Bu sadece zaman ve para kaybıdır.

Psikolojik sonuçlar

Ama bu tek sorun bu değil. Böyle bir toplantı devlet ilişkisinin bir toplantısı haline geldiğinde, ekibin tüm üyeleri için stres ve baskı ortaya çıkar, çünkü sürekli bir şeyi kınamaları gerektiğine inanırlar. Kimse çalışmama izlenimini vermek istemez. Bu nedenle, ilerleme göstermek için gerekirse bir şey söylenir. Çoğu zaman, gerçek ilgi alanında başka kimse için olmayan derin teknik detaylarda bulunur. Karmaşık bir şey söylemekten daha iyi görünüyor: “Gerçekte benimle yeni bir şey yok”.

Şüphe duyarsanız, sadece denemelisiniz: Birkaç gün boyunca yeni bir şey bildirmeyin ve neden şu anda ne olduğunuzu sormanın ne kadar sürdüğüne bakın. Ve bu gerçek sorunu gösterir: zararsız bir devlet ilişkisi hızla herkesin gerçekten çalışması durumunda doğrulandığı bir kontrol toplantısı haline gelir. Görünüşe göre sadece bağımsız ve disiplinli olarak çalıştıklarına ve olumlu veya olumsuz olsun, rapor edilecek bir şey olduğunda rapor veremeyeceğiniz anlaşılıyor.

3 sorunun modeli

Günlük bir toplantıda ideal olarak söylenenlere gelince, birçok şirkette sabit bir model kendini kurdu, yani ünlü üç soru: Dün ne yaptınız? Bugün ne yapıyorsun? Nerede sorun var?

Bunlara toplantıdaki her katılımcı tarafından düzenli olarak cevaplanıyor: “Bunu ve dün ve bu, bugün yapacağım ve şu anda sorunum yok” iyi gidiyor. Bu formülün her gün varyasyon olmadan tekrarlanması ve diğer ekip üyeleri için bilgi içeriği genellikle düşük olması son derece yorucudur.