Ölen Hintli öğrencinin ailesi, ABD'ye öğrencinin kalıntılarını geri gönderme çağrısında bulundu

Dahi kafalar

New member
Haydarabad (Telangana):

Haydarabadlı Hintli öğrenci Ravi Teja, Connecticut'ın New Haven kentinde vurularak öldürüldü. Doğa bilimleri alanında yüksek lisans yapmak için ABD'ye gitmişti.

Merhum ailenin bir arkadaşı olan Upender Reddy, Pazartesi günü ANI'ye, Hintli öğrencilerin bu tür olaylar nedeniyle ABD'ye gitmekten korktuklarını söyledi ve yetkililerden cenazenin geri gönderilmesini istedi.

“Ravi Teja adında bir öğrenci MS hastası olduğu için Haydarabad'dan ABD'ye gitti. Bu sabah vuruldu. Ailesi bunu yeni öğreniyor. Merkezi Hükümet ve Telangana Hükümeti'nden naaşının geri getirilmesi için gerekli adımları atmasını talep ediyoruz.” Ayrıca öğrencilerimizin gelecekte bu tür olaylarla karşılaşmamaları için Birlik Hükümeti'nden de gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. Öğrencilerimiz için herhangi bir güvenlik bulunmamaktadır. Hükümetler, iş ilişkilerinin yanı sıra oraya giden öğrencilerimizin güvenliğine de odaklanmalı” dedi Bay Reddy, ANI'ye.

New York'taki Hindistan Konsolosluğu, Teja'nın ölümü nedeniyle taziyelerini iletti ve mümkün olan her türlü yardımı sağladığını ve merhumun ailesiyle temas halinde olduğunu söyledi.

Bay Ravi Teja'nın New Haven, Connecticut'taki bir silahlı saldırıda trajik ölümünü öğrendiğimde derin üzüntü duydum.@IndiainNewYork ailesiyle temas halinde ve cenazesinin Hindistan'a geri gönderilmesi de dahil olmak üzere mümkün olan her türlü yardımı teklif ediyor.@MEAHindistan @IndianEmbassyUS

– New York'ta Hindistan (@IndiainNewYork) 20 Ocak 2025

“Bay Ravi Teja'nın New Haven, Connecticut'taki bir silahlı saldırıda trajik ölümünü öğrendiğimde derin üzüntü duydum. Hindistan'ın New York Başkonsolosluğu ailesiyle temas halindedir ve cenazesinin Hindistan'a geri gönderilmesi de dahil olmak üzere mümkün olan her türlü yardımı sunmaktadır.”

Aam Aadmi Partisi eyalet başkanı ve Delhi eski başbakanı Arvind Kejriwal, Pazar günü öğrencilere “yurtdışına gitmeye zorlanmamaları” için daha iyi eğitim olanakları ve fırsatlar sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu çok önemli. Hepsi bu değil bu çok önemli. Bu çok önemli.

Bu çok önemli bir şey. Bu çok önemli bir şey. işte bu

Hiç bir şey okumadım… https://t.co/c8X1gxrMHS

– Arvind Kejriwal (@ArvindKejriwal) 20 Ocak 2025

“AAP lideri, bugün ABD'de Washington DC'de vurularak öldürülen Hintli bir öğrencinin ölümünden üzüntü duydu.

“Bu haber çok üzücü. Son aylarda yurt dışında ülkemiz gençlerinin katledildiği buna benzer pek çok olay gün yüzüne çıktı. Bu ciddi bir endişe meselesidir” dedi Bay Kejriwal tarafından yazılan bir gönderi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)