Ticari faaliyet? Hayır teşekkür ederim! | Haberler Online

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Birçok insan hata yapmaktan korkuyor. Şahsen biraz farklı görüyorum: Bir şey başarısız olursa kötü olduğunu sanmıyorum. Açıkçası bir başarısızlıktan daha mutluyum, ancak hatalardan çok şey öğrenebilirsiniz ve bu da çok değer. Her zaman çok sayıda geliştirici ile uzun zaman önce yaptığım bir hata gözlemliyorum – ve bu nedenle az sayıda “güzel” hatalar şunlardır: Aynı hatayı tekrar tekrar yapmak, farklı insanları etkilese bile sonuçta verimsizdir.

Golo Roden, yerel web GmbH'nin kurucusu ve CTO'sudur. Olaylara ve hizmetlere dayalı olarak dağıtılmış mimarilere özellikle dikkat ederek web ve bulut uygulamalarının ve arıların anlayışı ve geliştirilmesi ile ilgilidir. Yol gösterici ilkesi, yazılımın gelişiminin kendi başına bir son olmaması, ancak her zaman aşağıda bir profesyonellik izlemesi gerektiğidir.

Bir gelişme rüyası?

Ne hakkında? Yaklaşık 15 yıl önce, 2009 ve 2011 yılları arasındaki bir noktada, bir arkadaş arkadaşı ve ben boş zamanlarımızda ortak bir proje üzerinde çalıştık, yani akşam ve hafta sonları. Teknik olarak, projemiz indirmelere erişimi sınırlamayı amaçladı, daha doğrusu: kontrol edin. Örneğin, indirmeleri sınırlı bir süre için kullanılabilir hale getirmek veya yalnızca bir erişim kodu karşılığında veya yalnızca belirli kullanıcılar için kilidini açmak istedik. O zaman bunun inanılmaz derecede pratik ve oldukça değerli bir hizmet olabileceğini düşündük, örneğin e-kitaplar, dijital müzik veya video akışı için.

Fikir, dijital içeriğe meşru erişim sağlayacak ve aynı zamanda yazarın haklarını koruyacak yazılımı sağlayacağımızdı. Bunun büyük bir pazar olması gerektiğini hayal ettik. Ve geliştiricinin kalbinin istediği her şeye sahiptik: kod tabanımız son derece iyi yapılandırılmıştı, kod temiz ve düzenliydi, birlik ve entegrasyon testleri ve benzeri her şey için. Ve elbette önemli bir ismimiz ve çok önemli bir şık logomuz vardı. Biz eksik olan tek şey müşterilerdi. Ve çok daha kötüsü: Potansiyel müşterilerle nasıl tanımlamamız ve hatta uğraşmamız gerektiğine dair hiçbir fikrimiz yoktu.

Teknoloji, ama bir iş değil

Ve bu tam olarak çok fazla geliştiricinin taahhüt ettiği tipik bir hatadır: sadece teknik olarak istisnai bir ürüne ihtiyacınız olduğuna ve geri kalanının kendi başına olacağına inanın. Ama gerçek şu ki: Teknik olarak istisnai bir ürününüz varsa, o zaman tam olarak şu: teknik olarak istisnai bir ürün. Ama senden başka kimse bilmiyor ve bu yüzden kimse onu almıyor. Bir ürünü nasıl pazarlayacağınızı ve bir şirketin bir ürünün etrafında nasıl oluşturulacağını bilmiyorsanız, geliştirme ile başlamak için kendinizi neredeyse kurtarabilirsiniz.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube videosu her zaman yüklenir

YouTube videosu artık yüklüyor

Ticari faaliyet? Hayır teşekkür ederim!

Ve bu noktaya kadar da bu noktaya kadar çok şey yaptık: iyi organize ettik, işi her ikisine de mantıklı bir şekilde dağıttık, kalite, zaman ve maliyetler gibi yönleri kabul ettik, iyi bir karşılıklı bağlantımız vardı ve bu nedenle iyi bir iletişim vb. Ve genellikle “proje yönetimi” ve “ekip oluşturma” gibi anahtar kelimelerde özetlediğiniz tüm bu şeyler, bunlar da elbette bir soru değil!

Neden kaç takım zaten başarısız oluyor? Kim iyi bir geliştirme süreci yok? Sürekli nerede -neden (dürüst olsaydınız) gerçek bir plan yok? Karşılıklı güvensizliğin gelişimi ve yönetimi ile kızgınlık biçimi arasındaki ilişki nerede? Ve benzeri?

Daha da fazla sorun

Ancak bunu pazarlama ve müşterinin yaklaşımı ile yönetmiş olsak bile, daha önce hiç düşünmemiş olduğumuz tamamen farklı bir noktada hızlı bir şekilde başarısız olurduk: genel olarak nasıl bir şirket kurabileceğimizi düşünmemiştik. O zaman, “vakıf” teması söz konusu olduğunda ikimiz de çok deneyimsizdik. Yasal yönler, yasal formlar, sözleşmeler, muhasebe, vergiler ve dahil ettikleri tüm konular hakkında hiçbir fikrimiz yoktu.

Ve bu yüzden, ne kadar zor olsa da, kendime itiraf etmeliyim: o anda yaptığımız şey, ikimiz de o anda yanılsamada başarılı olsak bile bir “başlangıç” değildi. Aslında, ticari bir fikir bile değildi. Aslında, çok gerçekçi olduk, birlikte yeşil çim üzerinde biraz planlama yapmak eğlenen sadece iki erkek. Ve eğer amaç bu ise, bu prosedür mükemmel bir şekilde iyi. Ama çoğumuzun para olduğu için yeterli değil. Daha fazlasını gerektirir.

Teknik konfor alanından çıkın

Ve bunun birçok geliştiricinin dinlemekten hoşlanmadığı bir şey olduğunu biliyorum, çünkü teknik konfor alanlarında rahat hissettiler, ancak: para kazanmak için yazılım geliştirirseniz – tamamen bir araba olduğunuzdan, şirketiniz var veya bir şirkette olduğunuz gerçeğinden bağımsız olarak – o zaman pozisyonda emekli olmak ihmal edilir, sadece koddan sorumludur.

Çünkü ve bu çok önemlidir: yazılım geliştirilmemiştir çünkü yazılım geliştirmek çok büyüleyici. Ancak yazılım geliştirilir, çünkü profesyonel sorunları çözülen (umarım) biri vardır. Bunu hedeflenmiş ve verimli bir şekilde yapabilmek için, sadece gerekli alan bilgisine sahip olmanız gerekmez, aynı zamanda tüm etrafta nasıl çalışır: nasıl çalışılır, nasıl plan yapılır, nasıl planlanır, nasıl yapılır. Giderleri takdir ediyor, risklerle nasıl başa çıkılır, bir ekip oluşturulur, bir takdirle nasıl iletişim kurulur, bir markanın nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır. Satış, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, satılır, nasıl satılır, satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır. Nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, nasıl satılır, ne yapacağınız hakkında nasıl rapor edilir – ister bloglar, makalelerde, buluşmalarda, konferanslarda veya nerede – ve işin tüm bunların arkasında nasıl çalışır.

“Ama bu beni etkilemiyor!”

Şimdi birçok geliştirici tüm bu noktalarla temasa geçmeyecek ve her şeyden önce daha büyük bir şirkette çalışıyorsanız, bir pazarlama veya satış ekibi gibi az önce bahsettiğim yönlerin çoğu için ekipleri olacak. Ama aynı zamanda bu takımlarla aynı zamanda dokunma dikişleri ve günün sonunda başlıyor.

Çünkü gerçekliğin genellikle çok farklı göründüğünü biliyorum, bir pazarlama ekibi sadece geliştirmede mevcut olanları ve her şeyden önce mevcut olandan gerçekten anladığını uygulayabilir. Bu nedenle, geliştiricilerin pazarlamanın nasıl çalıştığını bildikleri için yararlıdır, böylece herhangi bir öneri proaktif olarak daha iyi söyleyebilir ve verebilirler. Ve elbette bu sadece pazarlama için geçerli değildir: bu, yasal olarak, insan kaynakları için vb. Satışlar için de geçerlidir. Ve elbette bu alanlardan her şeyi bilmek zorunda değilsiniz, ancak yaklaşık bir fikre sahip olmanıza ve temel kavramları bilmenize yardımcı olursunuz.

“İş sıkıcı …”

Ve deneyimlerimden söyleyebilirim: Birisi bana 15 yıl önce bu konuları sorsaydı, bunu benim görevim olarak görmeyeceğimi (çünkü kendimi saf bir geliştirici olarak anladım) ya da bu konularla yüzleşmek için zamanım hatta arzu edeceğime (çünkü dediğim gibi, saf bir geliştirici olarak anladım) cevap verirdim. Neden bu konularla yüzleşmem gerektiğini bilemezdim ve bunun sadece eğlenceli olabileceğini hayal edemedim. Ve bugün?

Bugün farklı gördüğüme çok sevindim. Ve bu YouTube kanalımızda başlar: Yayınladığımız her video zaman ve kaynaklarda programlanmalıdır. Çeşitli yasal yönleri gözlemlemek önemlidir. Dikkate alınması gereken vergi yönleri de vardır. Uygun bir açıklama metni yazmak için iyi bir başlık bulmak pazarlama. Ne zaman: “Ve henüz yapmadıysanız, o zaman kanalımıza kaydolun”, o zaman bu birisini kalıcı bir seyirci veya kalıcı bir seyirci olarak kazanmaya çalıştığım bir atış.

Bu nedenle: Henüz yapmadıysanız, şimdi kanalımıza abone olmak için doğru zaman! Ve eğer yaparsanız, sizi yeni videolar aracılığıyla YouTube'dan uyarmak için zili etkinleştirmeyi unutmayın.

Uygulamada pazarlama

Bu blog gönderisini daha sonra okuyan herkes, sadece bence geliştiricilerin bunu yapması gerektiğini ve bunlar ve bu nedenlerle, her şeyi kişisel bir hikaye ile bağladığımı söylemiyorum. Bu şekilde konuyu duygusal düzeyde kaldırıyorum ve daha canlı ve somut hale getiriyorum.

Bu arada, buna hikaye anlatımı denir ve bu aynı zamanda bir pazarlama terimidir. Bu, bu blog gönderisinde karşılaştıklarımın çoğunun pratik olabileceği anlamına gelir, ancak günlük yaşamda tüm bunların nerede olduğunun doğrudan farkında değilsiniz. Bu yüzden sadece bir kez daha söyleyebilirim: Tüm bu konular hakkında çok daha önce çok şey bilmek istiyorum. Ve sadece herkesin onunla yüzleşmesini önerebilirim. “Matrix” filminin çok muhteşem bir şekilde söylediği gibi: “Sana sadece kapıyı gösterebilirim. Kendini geçmelisin.”

Not: Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için, yerel GMBH Web 8 Temmuz 2024'ten bu yana bir dizi web semineri düzenledi: “Geliştirici için iş vakıfları”.

(harita)