Yüz Körlüğüm Var. Ben Seni Böyle Tanıdım.

Dahi kafalar

New member
Fikir

Tarafından desteklenen

Ana hikayeyi okumaya devam edin

Yüz Körlüğüm Var. Ben Seni Böyle Tanıdım.

30 Ağustos 2022, saat 05:00

• Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

Abone olarak, sahip olduğunuz 10 hediye makalesi her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

Bu makaleyi ver
  • 5

• Uygulamada oku
Videoyu hazırlayan James Robinson

Bay Robinson bir film yapımcısıdır.

“Uyarlama Yeteneği”, sizi engellilikle ilgili rahatsızlıklarla yüzleşmeye davet eden bir Görüş Görüntüsü dizisidir.

Hepimiz oradaydık: Sokakta insanlarla karşılaşıyorsunuz ve onlarla daha önce tanıştığınızdan şüpheleniyorsunuz – kesinlikle sizi tanıyor gibiler. Ama onları hafızanın karmaşık dokusunda bulamazsınız. Hayal kırıklığı ve utanç içinizde yükselir ve hatırlamayı daha da erişilemez hale getirir. Yani onu taklit edip aceleci bir geri çekilmeyi yendin.

Şimdi bu deneyimi defalarca katlayın ve Paul Kram olmanın nasıl bir his olduğu hakkında bir fikir edinmeye başlayabilirsiniz. Yüz körlüğü olarak da bilinen, yüzlerin tanınmasını engelleyen nörolojik bir bozukluk olan prosopagnozi adı verilen bir rahatsızlığı var.

Yukarıdaki Görüş görüntüsünde, film yapımcısı James Robinson bize Bay Kram’ın sosyal etkileşimleri nasıl deneyimlediğini, prosopagnoziyi yönetme tekniklerini ve toplumun geri kalanının bu durumdakilerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verme yollarını gösteriyor.

Görüntü, Bay Robinson’ın her biri belirli bir engel ile yaşamanın nasıl bir şey olduğunu araştıran üç filmlik serinin sonuncusu. Birincisi, dejeneratif bir göz rahatsızlığı olan retinitis pigmentosa, ikincisi ise kekemelik ile ilgili. Engellilik, Emmy adayı Opinion görüntü “Whale Eyes”ı da yapan Bay Robinson için çok kişisel bir konudur.

James Robinson (@ByJamesRobinson) bir film yapımcısı.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .