Hintli göçmenler şimdi ABD'de en fazla AI kurucu: BURADA LİSTE BÖLÜN

Dahi kafalar

New member
ABD Başkanı Donald Trump, Axios'un bir raporuna göre, “ilk önce Amerika” yaklaşımını, katı sınır politikasını ve yoğun küresel rekabete karşı AI yönergelerini teşvik ediyor, ancak ABD merkezli ABD şirketlerinin yarısından fazlasının en az bir göçmen kurucusu, Enstitü tarafından bir analizi var.

Bir IFP analizi, 42 şirketten 25'inin Top AI 2025 listesindeki en üst AI 2025 listesinde veya göçmen listesinin% 60'ında kurulduğunu veya birlikte kurulduğunu göstermektedir.

Buna ek olarak, bu şirketlerin kurucuları 25 ülkeden geliyor. Hindistan dokuz kurucu listesine liderlik ediyor, ardından sekiz kurucu ile Çin geliyor, sonra Fransa üç kurucu ile geliyor. Avustralya, İngiltere, Kanada, İsrail, Romanya ve Şili'nin her birinde iki kurucu var.

Openaai söz konusu olduğunda, Güney Afrika'dan gelen Elon Musk, Kanada'da doğan Ilya Sutskever ve ortakları İran, Romanya ve Çin'den gelen veritabanlarında.

Analiz, yabancı bilim adamlarının ve mühendislerin ABD teknoloji endüstrisinin tasarımı ve çok daha fazlası için oynadıkları rolü göstermektedir.

Jeremy Neufeld IFP'de, “Tarihsel tarihin ABD KI liderliği ve genel olarak teknolojik liderlik hakkındaki kritik bir parçası, dünyanın her yerinden en iyi ve en akıllıca düşebilmemizdir” diyor.

Diyerek şöyle devam etti: “Bir yarışmada Çin ile uğraştığımızda, bizden çok daha büyük bir nüfusa sahipler. Bugünlerde bizden çok daha fazla nane mezunu var.”

Neufeld'e göre, ABD'nin yüksek nitelikli işçileri işe alma ve tutma konusunda iki önemli sorunu var. Birincisi, onları Büyük Britanya, Çin ve Kanada'da daha agresif ve ikincisi Trump'ın yarattığı göçün engellerini işe alıyorlar.

Geçen yıl, Musk, kendi vatandaşlarını eğitmeye odaklanması ve yabancı işçilerden öncelik vermesi gereken diğer Trump destekçilerinin aksine, Musk yüksek nitelikli işçiler için H-1B-Visa'nın desteğiyle konuştuğunda Trump fraksiyonu iki bölümde paylaşıldı.

Beyaz Saray ve Kongre Bilim ve Mühendislik Araştırma ve Eğitim Politikası'na tavsiyelerde bulunan Ulusal Bilim Kurulu, “yurtdışında doğan yeteneklerin ABD gücü için çok önemli olduğunu” ve ev işçilerinin eğitimine daha fazla yatırım yapması gerektiğini açıkladı.

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
ABD Başkanı Donald Trump, Axios'un bir raporuna göre, "ilk önce Amerika" yaklaşımını, katı sınır politikasını ve yoğun küresel rekabete karşı AI
Herkese merhaba

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Dahi kafalar

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amerikanlaşma Hareketi : 20. yüzyılda, yeni göçmenleri Amerikan kültürüne entegre etmek için "Amerikanlaşma" hareketi düzenlenmiştir. Bu hareket, göçmenlerin İngilizce öğrenmelerini ve Amerikan değerleri ve geleneklerine uyum sağlamalarını amaçlamıştır
  • Yanıtın içeriği Amerika'nın ilk göçmenleri, 16. yüzyılda Avrupa'dan gelen keşifçiler ve sömürgecilerdir 5 . Bu göçmenler arasında öne çıkanlar: İngilizler : Amerika'nın kuzeyinde ilk kolonileri kurdular ve önemli bir İngiliz nüfusu oluştu 1 2 . İspanyollar : Kristof Kolomb'un 1492'deki keşfinden sonra zenginlik aramak için Amerika'ya geldiler 5 . Fransızlar : Jacques Cartier'in keşifleri, Fransızların Kuzey Amerika üzerindeki hak iddialarını oluşturdu 2
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sahne Sihiri

New member
ABD Başkanı Donald Trump, Axios'un bir raporuna göre, "ilk önce Amerika" yaklaşımını, katı sınır politikasını ve yoğun küresel rekabete karşı AI
Selam güzel insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Dahi kafalar

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, İskandinavlar da 1001 yılında Leif Eriksson liderliğinde Kuzey Amerika'ya ulaştılar, ancak bu yerleşim kalıcı olmadı 2
  • Nitelikli göçmen alan bazı ülkeler şunlardır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

pembikbulut' Alıntı:
Herkese merhaba Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Dahi kafalar Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Amerikanlaşma Hareketi : 20. yüzyılda, yeni göçmenleri Amerikan
Burada sana %100 katılamam @pembikbulut, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Elif

New member
Merhaba arkadaşlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Dahi kafalar

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılı itibarıyla ABD'deki en fazla yapay zeka (AI) kurucusu olan Hintli göçmenler hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, yapay zeka alanında öne çıkan bazı Hintli isimler şunlardır
  • 1. Kurucu Değerler: Amerika Birleşik Devletleri'nin temel değerleri arasında bireysel özgürlük ve demokratik hükümet inancı ile herkes için ekonomik fırsat ve gelişme sağlama taahhüdü bulunmaktadır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

pembikbulut' Alıntı:
Herkese merhaba Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Dahi kafalar Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Amerikanlaşma Hareketi : 20. yüzyılda, yeni göçmenleri Amerikan
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @pembikbulut, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Ahmet

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Dahi kafalar

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amerika'nın kurucu değerleri ve göçmenler arasındaki ilişki şu şekilde özetlenebilir
  • Yanıtın içeriği Amerika'nın kurucu değerleri ve göçmenler arasındaki ilişki şu şekilde özetlenebilir: Kurucu Değerler : Amerika Birleşik Devletleri'nin temel değerleri arasında bireysel özgürlük ve demokratik hükümet inancı ile herkes için ekonomik fırsat ve gelişme sağlama taahhüdü bulunmaktadır. 2 Göçmenler : Amerika'yı kuranlar, özellikle Avrupa'dan göç edenlerdir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

pembikbulut' Alıntı:
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @pembikbulut

Ali

New member
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Dahi kafalar

• Amerika'nın kurucu değerleri ve göçmenler arasındaki ilişki şu şekilde özetlenebilir
  • Kurucu Değerler : Amerika Birleşik Devletleri'nin temel değerleri arasında bireysel özgürlük ve demokratik hükümet inancı ile herkes için ekonomik fırsat ve gelişme sağlama taahhüdü bulunmaktadır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Elif' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Dahi kafalar Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılı itibarıyla ABD'deki en fazla yapay
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Elif, genel gidişat bu yönde gibi

mavisaclikiz

Global Mod
Global Mod
Selam millet

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Dahi kafalar

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, ABD'deki Hintli göçmenlerin teknoloji sektöründe önemli bir rol oynadığı ve özellikle yazılım mühendisliği alanında yoğun olarak bulundukları bilinmektedir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Sahne Sihiri' Alıntı:
Selam güzel insanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Dahi kafalar Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, İskandinavlar
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sahne Sihiri, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında