LGS'yi kim getirdi ?

Sahne Sihiri

New member
LGS’yi Kim Getirdi? Biri Bir Şaka Yapmış Olmalı!

Evet, evet, bu yazının başlığı biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama kesinlikle doğru yerdesiniz! Hadi bakalım, "LGS'yi kim getirdi?" diye sorarsak, herkesin aklında aynı cevap canlanıyor: Tabii ki Milli Eğitim Bakanlığı! Ama, bir an durun, bu kadar basit olmasın! LGS, başımıza ne zaman geldi, kim neden buna karar verdi, biz ne zaman bu sınavla tanıştık? Gerçekten de bir şaka mıydı, birden mi gündeme geldi, yoksa her şeyin başı matematik dersindeki o lanet olası sorular mıydı? İşte bu soruların cevabını arayacağız, ama önce biraz eğlenelim!

LGS: Matematik Öğretmeninin Kafasında Bir Günün Öyküsü

Hadi, şimdi başa dönelim ve gerçekten bu sınavı kim getirdi sorusuna odaklanalım. Bence her şey bir gün bir matematik öğretmeninin kafasında başladı. Düşünün, sınıfınızdasınız, herkes birbirine bakıyor, bir öğrencinin aklında sadece "Hocam, beni geçer misiniz?" sorusu var. O esnada öğretmen de birdenbire "Beni her sene sınavlar bir şekilde öldürüyor, peki neden sadece bir sınav yapmıyoruz? Hem de ülke çapında! Bu sene öğrenciler biraz daha acı çeksin!" diye düşündü ve işte LGS doğdu! Böylece Türk milletinin üzerinde göğüs göğüse mücadele ettiği bir sınav fikri doğmuş oldu. Gülmeyin, belki de doğru düşündüm!

Erkekler Strateji Üzerine Çalışırken...

Şimdi, burada bir parantez açmam gerek. Erkekler genelde her soruya stratejik yaklaşır, değil mi? Sadece LGS değil, her türlü sınav, her türlü oyun! İşte bizim erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı burada da devreye giriyor. LGS gibi büyük bir sınav düşünün; bir erkek öğrenciyi dinleyin, der ki: "Aman, öncelikle Türkçe’yi çözelim, Matematik biraz daha zor, ama FEN'den yüzde 80 almamız lazım, hadi bakalım plan kuruyoruz!" Erkeklerin kafasında bir oyun, strateji ve puan hesaplama var. Yani "LGS'yi kim getirdi?" sorusuna cevap vereceksek, herhalde bu da stratejiye dayalı bir şeydir diye düşünüyorum. Erkeklerin kafasında olan "Bu sınavda nasıl başarılı olurum?" sorusunu sormak yeterli. Onlar zaten çözüm bulmuşlardır!

Kadınlar Empatiyle Karşılık Veriyor!

Diğer taraftan kadınlar bu sınavı farklı bir açıdan ele alır, değil mi? Evet, ben buradayım, kadınları savunuyorum!. Sınavın getirdiği stresi de çok daha empatik bir şekilde hissederler. Bir kadın öğrenci düşünün, "LGS'yi kim getirdi?" sorusuna şu şekilde cevap verir: "Aman Tanrım, bu kadar stresin, bu kadar sorunun olduğu bir şey olabilir mi? Her şey çok zor, kendimi kaybetmiş gibiyim!" Evet, biraz daha duygusal bir yaklaşım olabilir, ama kadınlar bazen bu sınavları bir hayat mücadelesi gibi görürler. Her soruyu çözme değil, daha çok "Nasıl baş edebilirim?" sorusunun cevabını ararlar. Empatik bir bakış açısıyla sınavı değerlendirirler ve ‘Bu kadar yüksek beklenti neden?’ gibi bir sorgulama da getirebilirler. Sonuçta onlar sadece ‘iyi puan almak’la yetinmezler; sınavın getirdiği psikolojik yükü de anlamaya çalışırlar.

Bir Araya Geldiğinde!

Şimdi gelin, erkek ve kadın bakış açılarını birleştirelim. Erkekler strateji kurarken, kadınlar duygusal destek arıyor. Bir erkek ve bir kadın öğrenci, LGS hazırlığı yaparken bir araya gelse, kesinlikle çok renkli bir sohbet olurdu. "Benim planım bu: Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal’i sırayla çözüp puanımı garanti altına alacağım!" derken erkek öğrenci, kadın öğrenci de "Aman, çok stresliyim, bir gülümsemek bile beni rahatlatır" diyerek biraz rahatlama önerisinde bulunabilir. Bir yanda mantıklı bir strateji, diğer yanda duygusal empati! Sonuçta ikisi de LGS’yi geçmek için mücadele ediyor, fakat her birinin yolculuğu farklı!

Provokatif Soru: LGS’yi Çıkarmak İçin Hangi Strateji Daha İyi? Strateji mi, Empati mi?

İşte sizlere provokatif bir soru: LGS'yi geçmek için gerçekten de sadece strateji mi gerekiyor? Erkeklerin çözüm odaklı, kadınların ise empatik yaklaşımları arasında hangi birini seçmek daha doğru? Yoksa ikisinin birleşimiyle mi daha başarılı olunur? Bence bu sorunun cevabı her zaman kişisel tercihe ve duruma göre değişir. Hadi gelin, bu konuda forumda bir tartışma başlatalım! En komik, en yaratıcı ve en orijinal cevapları bekliyorum!

Sonuç: LGS Sadece Bir Başlangıç!

Sonuçta, LGS gerçekten de hayatımızda önemli bir dönüm noktası. Ama her sınavın arkasında bir hikaye, bir strateji ve empati var. LGS’yi kim getirdi? Bence, kimse tam olarak bilemez ama şundan eminim ki, her birimizin tuhaf bir şekilde kendi stratejisini geliştirmesi gerekiyordu. Sonuçta, kimse sınavdan kaçamaz! Şimdi gelin, yorumlara yazın, sizce LGS’yi kim getirdi? Bir strateji ürünü mü yoksa tamamen bir şans meselesi mi? Yorumlarınızı bekliyorum, hadi bakalım!

Provokatif Soru: LGS'de başarıyı daha çok kimler sağladı? Erkekler mi, kadınlar mı? Strateji mi, empati mi?