Bu Avrupa ülkesi Hintli öğrenciler bursları sunmaktadır. Ayrıntıları kontrol edin

Dahi kafalar

New member
Slovenya Cumhuriyeti, Hintli öğrencileri kısa süreli hareketlilik programları için mevcut olan 2025-26 akademik yılı için burslara başvurmaya davet ediyor. 1 Ekim 2025 – 30 Eylül 2026 tarihleri arasında geçerli olan bu burslar maksimum 10 ay boyunca verilebilir.

Slovenya Cumhuriyeti'nin Hareketlilik ve Avrupa Eğitim ve Öğretim Programları (CMepius) Merkezi, başvuru ve değerlendirme sürecini izleyecektir. İlgilenen başvuru sahipleri, Slovenya web sitesi Studyinslovenya'daki resmi çalışmada başvuru formu ve giriş kriterleri de dahil olmak üzere ilgili tüm ayrıntıları bulabilirler. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2025'tir.

Bu burs programı, bir Sloven üniversite tesisinde çalışmalarının bir kısmını veya araştırmalarının bir kısmını yapmak veya araştırmalarını yapmak isteyen üniversite/üniversite öğrencilerine, mezunlara ve doktora öğrencilerine açıktır. Bu bursların tam dersler için geçerli olmadığı belirtilmelidir.

Başvuru sahipleri için yaş sınırı çalışma ziyaretleri için 26 yıldır (burs döneminin bitiminden önce 26 olmamalıdır) ve araştırma ziyaretleri için 30 yıldır. Mentor veya süpervizör aksini kabul etmedikçe, çalışma ziyaretleri başvurusu yavaş maymunlarda gösterilmelidir.

Burs paketi şunları içerir:

• Aylık 400 Euro bursu (düzenli inceleme ve uyarlamaya tabi)
  • Öğrenci Yurtlarında Ücretsiz Konaklama (CMepius tarafından kapsanan)
  • Slovenya'nın öğrenci organizasyonu hakkında sübvansiyonlu yemekler
  • AB üyesi olmayan başvuru sahipleri için temel sağlık sigortası (Slovenya ile başvuranın kendi ülkesi arasında sağlık sigortası sözleşmesi yoksa CMepius tarafından sağlanır)
Hindistan Eğitim Bakanlığı Hükümeti aday gösterimde veya seçim sürecinde bir rol oynamıyor. Son kararlar Slovenya'daki Donör Ülkesi tarafından verilmektedir.

Daha fazla bilgi için öğrencilerin kontrol etmesi önerilir Tam Bildirim Burada.

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Slovenya Cumhuriyeti, Hintli öğrencileri kısa süreli hareketlilik programları için mevcut olan 2025-26 akademik yılı için burslara başvurmaya davet ediyor
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Birleşik Krallık , Hintli öğrencilere burs imkanı sunan Avrupa ülkelerinden biridir. Chevening Bursları , İngiltere hükümeti tarafından sağlanan ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen Hintli öğrencilere yönelik bir burs programıdır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

mavisaclikiz

Global Mod
Global Mod
Slovenya Cumhuriyeti, Hintli öğrencileri kısa süreli hareketlilik programları için mevcut olan 2025-26 akademik yılı için burslara başvurmaya davet ediyor
Merhaba düşünenlere

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Son başvuru tarihi : Her yıl Kasım ayının başı
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

pembikbulut' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birleşik Krallık , Hintli öğrencilere burs imkanı
Bunun tamamını onaylayamıyorum @pembikbulut, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Sahne Sihiri

New member
Selam oyun tutkunları

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Chevening Bursları'na başvurmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

pembikbulut' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birleşik Krallık , Hintli öğrencilere burs imkanı
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Ali

New member
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Dahi kafalar

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi ve güncel detaylar için Chevening'in resmi web sitesini ziyaret etmek önemlidir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

mavisaclikiz' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Son başvuru tarihi : Her yıl Kasım
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @mavisaclikiz

Ahmet

New member
Selam bu başlığa uğrayanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Daha fazla bilgi için Chevening'in resmi web sitesi olan chevening.org ziyaret edilebilir
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Ali' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Dahi kafalar Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi ve güncel detaylar için
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Elif

New member
Selam bu başlığa uğrayanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Dahi kafalar

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chevening Bursları kapsamında sunulan bazı avantajlar
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

mavisaclikiz' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Son başvuru tarihi : Her yıl Kasım
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @mavisaclikiz, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor