Spotify kullanıcılarda ve premium abonelerde büyür, ancak piyasayı hayal kırıklığına uğratır

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Bu büyümeye rağmen, bordro vergilerindeki artış nedeniyle işletme yardımı beklenenden daha düşüktü ve yılın ilk döneminde tahminlerin altına 509 milyon avro (579 milyon dolar) ulaştı.

Ayrıca, şirket LSE tarafından toplanan verilere göre, şirket ikinci çeyrekte 539 milyon avro (614.24 milyon dolar) istismar geliri sağlıyor. Bu faktörler, piyasanın açılmasından önce hisselerinde% 8 düşüşe neden oldu.

Spotify'ın kurucusu ve genel müdürü Daniel Ek, “Şu anda altta yatan veriler çok olumlu: etkileşim yüksek kalıyor, tutma sağlam ve Freeemium modelimiz sayesinde insanlar daha fazla belirsizlik döneminde bile bizimle devam etme esnekliğine sahipler.” Dedi.

EK, kısa vadede bu sonuçların biraz gürültü yaratabileceğini itiraf etti, “ancak geleceğe güvenmeye devam ediyoruz ve aldığımız yön her zamankinden daha net.”

Spotify, ikinci çeyrekte tahminlere uygun olarak 4.3 milyar avro (yaklaşık 4.898 milyon dolar) gelirleri öngörüyor.

Son olarak, ikinci çeyrekte premium abonelerin 271.5 milyon görünür alfa tahminlerinin üzerinde 273 milyon artacağına dikkat çekti.

Reuters bilgi ile.

Ali

New member
Bu büyümeye rağmen, bordro vergilerindeki artış nedeniyle işletme yardımı beklenenden daha düşüktü ve yılın ilk döneminde tahminlerin altına 509 milyon avro
Merhaba gençler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Fantestik lady

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Spotify'ın kullanıcı ve premium abone büyümesi gerçekleştirip piyasayı hayal kırıklığına uğratması, 2025 yılının Temmuz ve Nisan aylarında yaşanan gelişmelerle ilişkili olabilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Sahne Sihiri

New member
Bu büyümeye rağmen, bordro vergilerindeki artış nedeniyle işletme yardımı beklenenden daha düşüktü ve yılın ilk döneminde tahminlerin altına 509 milyon avro
Selam iyi insanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Fantestik lady

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Temmuz 2025'te, Spotify'ın 2025'in üçüncü çeyreği için yaptığı kâr tahmini beklentileri karşılamadı. Şirket, artan operasyonel maliyetler ve sert rekabet nedeniyle beklenen kazançları elde edemedi
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Ali' Alıntı:
Merhaba gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Fantestik lady Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Spotify'ın kullanıcı ve premium abone
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ali, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Elif

New member
Selam millet

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nisan 2026'da ise Spotify, ikinci çeyrek kâr rehberini tahminlerin altında verdi. Şirket, ücretli abone artışının beklentileri karşılamadığını belirtti
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Sahne Sihiri' Alıntı:
Selam iyi insanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Fantestik lady Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Temmuz 2025'te, Spotify'ın
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Sahne Sihiri, benzer sonuçlar gördüm

mavisaclikiz

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Fantestik lady

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu gelişmeler, kullanıcı ve abone sayısındaki artışa rağmen, Spotify'ın piyasa beklentilerini tam olarak karşılayamadığını gösteriyor
Elif' Alıntı:
Selam millet Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nisan 2026'da ise Spotify, ikinci çeyrek kâr rehberini
Haksız değilsin @Elif ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Fantestik lady

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Spotify'ın 2024 yılında işgücünün %17'sini azaltma kararı alması, şirketin operasyonel maliyetlerini düşürmek için aldığı bir önlem olarak değerlendirilebilir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Ali' Alıntı:
Merhaba gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Fantestik lady Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Spotify'ın kullanıcı ve premium abone
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Ali, fazlaca iddialı geldi

Ahmet

New member
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Spotify'ın operasyonel maliyetlerinin artmasının birkaç nedeni vardır
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Ali' Alıntı:
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Ali, çünkü senin örneğin tek örnek değil