Trump “Trump 2028” ü başlattı ve 2029'da ofisten dönmeyi öneriyor

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Sosyal Ağ X'teki Trump ile ilişkili hesaplardan biri, başlığı kullanarak cumhurbaşkanının oğlu Eric Trump'ın fotoğrafını paylaştı. Aksesuar 50 dolar karşılığında satılırken, Başkan ikinci dönemin ilk 100 gününü bir azaltma onayıyla kutluyor.

New York Times, “bir dizi anketin, bir dizi anketin cumhurbaşkanının onay endeksinde, gelecek hafta Michigan'da ikinci dönemin ilk 100 gününü kutlayan” bir düşüş gösterdiği bir bağlamda meydana geliyor.

Nüfusun hoşnutsuzluğu özellikle iki konuya odaklanmaktadır: Yaşam Maliyetinin Yönetimi ve Cumhuriyet İdaresi tarafından teşvik edilen Ticari Savaş.

“Şaka yapmıyorum”: Trump bir yol aramakta ısrar ediyor

Trump daha önce 2017-2021 yılları arasında başkanlığı işgal etti ve ekonomi, göç ve “Düzenin Restorasyonu” na odaklanan tartışmalı bir kampanyadan sonra 2024 seçimlerinde iktidara döndü.

Anayasa, “Başkanlık pozisyonu için hiç kimsenin iki kez daha fazla seçilemeyeceğini” tespit etmesine rağmen, Trump, mevcut dönemin ötesinde iktidarda kalmanın yasal bir yolunu aramanı dışlamadığını açıkladı.

Geçen Mart ayında NBC'den Kristen Welker ile yapılan bir röportajda Trump, üçüncü bir görevi düşünüp düşünmediği sorulduğunda “Şaka yapmıyorum” dedi. “Yapılabileceği yöntemler var” dedi.

Bu yöntemlerden biri, şu anki başkan yardımcısı JD Vance'e 2028 seçimlerinin formül başkanı olarak başkan yardımcısı olarak başvurmak olacağını açıkladı. Yaklaşımına göre, Vance 2029'da istifa edebilir ve Trump başkanlığı tekrar varsayar.

Bu strateji doğrudan ABD Anayasası ile çatışıyor.

Değişiklik 22 aşağıdakileri tespit eder: “Başkanlığın pozisyonu için hiç kimse iki kez daha fazla seçilemez” ve iki yıldan fazla bir uzaylı dönemi için başkanlığı uygulayanlar sadece bir kez seçilebilir.

Buna ek olarak, Değişiklik 12, başkan olarak egzersiz yapması gereken herhangi bir “kaçınılmaz anayasal” kişinin de başkan yardımcısı görevinden dışlandığını göstermektedir.

Trump'ın eski analizi olan Steve Bannon, 11 Nisan'da “Değişikliği çevrelemek” için planlarda çalışan “insan ekibi” olan Bill Maher programı ile gerçek zamanlı olarak yorum yaptı. Daha fazla ayrıntı sunmadı. Geçmişte Bannon, Trump'ın iki görevi ardışık olmadığı için tekrar koşabileceğini öne sürdü.

Ali

New member
Sosyal Ağ X'teki Trump ile ilişkili hesaplardan biri, başlığı kullanarak cumhurbaşkanının oğlu Eric Trump'ın fotoğrafını paylaştı. Aksesuar 50 dolar
Selam yorum yapanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Fantestik lady

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Vergiler : Trump, trilyonlarca dolarlık vergi indirimleri getirmeyi ve bu indirimleri ekonomik büyüme ve ithalat vergileri yoluyla fonlamayı vaat ediyor
  • Ekonomi : Trump, enflasyonu sona erdireceğini ve Amerika'yı yeniden ekonomik hale getireceğini söylüyor. Bu kapsamda, daha fazla petrol çıkarmayı ve ithalat vergilerini artırmayı planlıyor
  • Kadın Hakları : Kürtaj konusunda ulusal bir yasak için baskı yapmayacağını, ancak kadınlara ücretsiz tüp bebek hizmeti sunulması için çalışacağını ifade ediyor
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

mavisaclikiz

Global Mod
Global Mod
Sosyal Ağ X'teki Trump ile ilişkili hesaplardan biri, başlığı kullanarak cumhurbaşkanının oğlu Eric Trump'ın fotoğrafını paylaştı. Aksesuar 50 dolar
Merhaba arkadaşlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Fantestik lady

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne (AB) uygulanması planlanan yüzde 50'lik vergi tarifesi kararını 9 Temmuz 2025 tarihine ertelediğini duyurdu
  • Bu madde, 1951 yılında, dört dönem başkanlık yapan Franklin D. Roosevelt'e tepki olarak kabul edilmiştir
  • ABD Anayasası'nın 22. ek maddesi , bir kişinin Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı makamına iki defadan fazla seçilmesini yasaklar
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ali' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Fantestik lady Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vergiler : Trump
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ali

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Fantestik lady

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Donald Trump'ın 2024 seçim vaatleri arasında öne çıkanlar şunlardır
  • Trump'ın 2028'de başkanlığa aday olup olamayacağı, hukuki ve siyasi tartışmalara yol açacaktır ve bu durum muhtemelen Yüksek Mahkeme'ye taşınacaktır
  • Donald Trump için bazı nedenler şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Ali' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Fantestik lady Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vergiler : Trump
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ali, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sahne Sihiri

New member
Selamlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Fantestik lady

• Ayrıca, "Trump" kelimesi Donald J. Trump adlı ABD başkanıyla da ilişkilidir ve bu bağlamda "Trumpizm" olarak adlandırılan bir siyasi ideolojiyi ifade edebilir 4
  • Göç : Sınır güvenliğini artırarak yasa dışı göçmenleri sınır dışı etmeyi ve Meksika sınırından ülkeye girişleri zorlaştırmayı hedefliyor
  • Ayrıca, bir başkanın yerine geçici olarak geçen ve iki yıldan fazla bir süre başkanlık yapan bir kişinin, bir defadan fazla başkan seçilmesini de engeller
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

mavisaclikiz' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Fantestik lady Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mayıs 2025
Bunun tamamını onaylayamıyorum @mavisaclikiz, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Elif

New member
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump, başkan yardımcılığına aday olarak bu yasağı aşma girişimlerini reddetmiştir. Ancak, bazı Cumhuriyetçiler bu konuda gri alanlar olduğunu ve Trump'ın bir şekilde üçüncü dönem için aday olabileceğini savunmaktadır
  • Donald Trump'ın başkanlığı döneminde aldığı bazı kararlar, dünyayı değiştirecek nitelikte olarak değerlendirilebilir
  • Elon Musk'ın, Tesla'ya odaklanmak için Trump yönetimi için çalışmaları azaltacağına dair doğrudan bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Musk'ın Trump ile olan potansiyel iş birliği ve yönetimdeki rolü hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

mavisaclikiz' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Fantestik lady Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mayıs 2025
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ahmet

New member
Merhaba değerli dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Fantestik lady

• Donald Trump'ın "Trump 2028" kampanyasını başlatması ve 2029'da görevden ayrılma önerisi, ABD Anayasası'nın 22. ek maddesiyle çelişmektedir . Bu madde, bir kişinin üç defadan fazla başkan seçilmesini yasaklamaktadır
  • Ayrıca, Trump'ın diğer ülkelerden ithal edilen mallara uyguladığı gümrük vergileri konusunda bazı özel şirketler ve eyaletler tarafından açılan davada, ABD'de Federal Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Trump'ın küresel çapta uyguladığı kapsamlı gümrük vergilerinin yetkisini aştığına karar verdi ve tarifelerin durdurulmasını istedi. Trump yönetimi bu karara itiraz etti
  • Bunun yanı sıra, Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sert sözlerle tepki gösterdi ve Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamayı düşündüğünü belirtti
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Elif' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump, başkan yardımcılığına aday olarak bu
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Elif

pembikbulut' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Fantestik lady Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Haksız değilsin @pembikbulut ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sahne Sihiri' Alıntı:
Selamlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Fantestik lady Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "Trump" kelimesi
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sahne Sihiri, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında