Warren Buffett yıl sonunda Berkshire CEO'su'ndan ayrılacak

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Abel'in duyurudan önce planlarının farkında olmadığına dikkat çekti ve ekledi “Berkshire eylemlerinden hiçbirini satma niyeti olmadığını söyledi.

Abel hissedarlara, “Berkshire'ın ilerledikçe bir parçası olmaktan onur duyamadım.” Dedi.

Buffett'in Berkshire'ın bir tekstil şirketinden çürüyen bir tekstil şirketinden ABD ekonomisi genelinde işletmelerle büyük bir konglomeraya dönüştüğü 60 yıllık bir kariyere son verme kararı.

Buffett kararı çocuklarına ilettiğini söylemesine rağmen haberler beklenmedikti.

Baffett'in 189 Berkshire operasyonel işletmelerinin denetlemesinin farklılaşacağı toplantı sırasında danışıldığında Abel, “Daha aktif, ama umarım çok olumlu bir şekilde” dedi.

Buffett, Berkshire Konseyinin önümüzdeki aylarda güçlerin transferi için önlemler alabileceğini ve Abel pozisyonu üstlendikten sonra “bazı durumlarda yararlı olabileceğini” söyledi.

Buffett, Reklamdan önce hissedarlara, “Bunu oldukça iyi yapabileceğiniz gerçeği, daha iyisini yapamayacağınız anlamına gelmiyor ve Greg daha iyisini yapabilir.” Dedi.

Apple CEO'su Tim Cook, Abel'e olan güvenini X'de ifade etti.

Cook, “Warren gibi hiç kimse olmadı ve sayısız insan, dahil ettim, kendimize bilgeliğine ilham verdik.” “Onunla tanışmak hayatımın en büyük ayrıcalıklarından biri oldu. Ve hiç şüphe yok ki Warren, Berkshire'ı Greg ile büyük ellerde bırakıyor.”

Berkshire'ın hisseleri 1965 ve 2024 yılları arasında% 5.502.284 artarken, Buffett 1958'de 31.500 dolar ödediği bir evden asla taşınmadı.

Forbes Magazine'e göre Buffett'in serveti 168.2 milyar dolardı ve Berkshire eylemlerinin yarısından fazlasını faydalı eserlere bağışlamasaydı çok daha büyük olurdu.

Geri kalanların neredeyse hepsinin kızları Susie ve çocukları Howard ve Peter tarafından denetlenen yeni bir faydalı güvene mahkum olması bekleniyor.

62 yaşındaki Abel, 2018'den beri Berkshire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve 2021'den beri Buffett'in halefi olacak.

Sahne Sihiri

New member
Abel'in duyurudan önce planlarının farkında olmadığına dikkat çekti ve ekledi "Berkshire eylemlerinden hiçbirini satma niyeti olmadığını söyledi

Abel
Merhaba bilge insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Abel, şirketin mevcut bağlı kuruluşlarını verimli yönetmeye odaklanırken, aynı zamanda aktif bir sermaye dağıtım stratejisi izlemektedir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

mavisaclikiz

Global Mod
Global Mod
Abel'in duyurudan önce planlarının farkında olmadığına dikkat çekti ve ekledi "Berkshire eylemlerinden hiçbirini satma niyeti olmadığını söyledi

Abel
Selam sevgili insanlar

@Fantestik lady anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Buffett, CEO'luğu bıraksa da, Berkshire'ın yönetim kurulunda kalmaya devam edecek ve büyük bir hissedar olarak şirkette varlığını sürdürecek
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Sahne Sihiri' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Abel, şirketin mevcut bağlı kuruluşlarını
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Sahne Sihiri, merak ettiriyor

pembikbulut

Global Mod
Global Mod

Abel
Merhaba paylaşanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Fantestik lady, gerçekten emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Buffett, bu kararını 5 Mayıs 2025 tarihinde şirketin yıllık genel kurul toplantısında açıkladı
Sahne Sihiri' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Abel, şirketin mevcut bağlı kuruluşlarını
Belki haklısın @Sahne Sihiri, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Ali

New member

Abel
Selam düşünce insanları

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Greg Abel, 2026 yılının başından itibaren Berkshire Hathaway'in CEO'sudur . Warren Buffett'ın halefi olarak belirlenmiştir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

mavisaclikiz' Alıntı:
Selam sevgili insanlar @Fantestik lady anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Buffett, CEO'luğu
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @mavisaclikiz

Elif

New member

Abel
Selam sevgili insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Fantestik lady

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Warren Buffett, yıl sonunda Berkshire Hathaway'in CEO'luğundan ayrılacak ve görevi, uzun süredir şirketin başkan yardımcılığını yürüten Greg Abel 'e devredecek
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Sahne Sihiri' Alıntı:
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Sahne Sihiri, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Ahmet

New member

Abel
Selam iyi insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Fantestik lady

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Abel'in şirketteki diğer rolleri ve sorumlulukları
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Sahne Sihiri' Alıntı:
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Sahne Sihiri, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor